top of page
Flyer Bar Tropical 2023.png

Jaarlijkse Evenementen

Minivoetbaltornooi  zat. 6 mei 2023

Voetbalclub Kon. Kalfort Daghet organiseerde op zaterdag 6 mei 2023 voor de 37e maal een groot outdoor minivoetbaltornooi. Dit was voor het eerst op een kunstgrasveld in het nieuwe sportpark De Schans. Er waren 16 deelnemende ploegen die er een heel leuk en gezellig tornooi van gemaakt hebben.  Opvallend was de grote sportiviteit tijdens alle matchen ondanks dat er soms toch wel met veel inzet gespeeld werd.  De 4 scheidsrechters waren heel lovend over de houding van de spelers.

Dat is natuurlijk de eerste bedoeling van de organisatoren : spelen voor het voetbalplezier.

Er waren geen prijzen te winnen, enkel wat gratis drankbonnen voor de beide finalisten.

Het clubbestuur was ook heel tevreden dat alle supporters de vraag respecteerden om niet op het kunstgrasveld te komen en dus op de stenen paden rond het plein te blijven, iets wat vooraf wel voor wat ongerustheid bij de organisatie had gezorgd. Het publiek kon op het grote terras gezellig genieten van het lekkere zonnetje en van de matchen op nabije plein.  Enkel rond 17h00 heeft het een klein beetje geregend.

Bij de 16 deelnemers was er wel wat verschil in voetbalkwaliteit, maar dat maakt het ook leuk voor de voetbalspelers. De eerste drie van de eindstand zijn dan ook ploegen die geregeld zaalvoetbal spelen.

Het is wel opvallend dat de winnaars van de 4 schiftingsreeksen ook de halve finales gespeeld hebben. FC Dacia was in de halve finale veel te sterk voor thuisploeg Kalfort Daghet (1-6).

In de andere halve finale was het wel heel spannend, uiteindelijk heeft Union Saint Goallois met 4-3 gewonnen tegen Arakora.  Voor Union Saint Goallois was de finale eigenlijk de match teveel, zij begonnen heel vermoeid aan die match en de tegenstander FC Dacia was heel efficiënt en veel te sterk.  FC Dacia (ploeg uit de streek van Hoogstraten met allemaal spelers van Roemeense afkomst) was de verdiende winnaar met het mooie en technische voetbal dat zij speelden.

FC Dacia had ook al het tornooi van vorig jaar in Kalfort gewonnen.

Foto FC Dacia winnaar minivoet 2023.jpg

 1ste plaats: FC Dacia 

Foto Union Saint Goallois 2epl minivoet 2023.jpg

 2de plaats: Union Saint Goallois

Jaarlijkse
Foto finalisten minivoet 2023.jpg

Finalisten

Onze eigen ploeg veroverde de 4de plaats!

Foto 2 Kalfort Daghet 4epl minivoet 2023.jpg

Kalfort Daghet : 4de plaats

bottom of page